Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – De 87-jarige Noordwijker Wim Star heeft donderdag de Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid ontvangen van burgemeester Wendy Verkleij. De onderscheiding is toegekend voor zijn bijna 70 jaar lange dienst bij de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB). Star kreeg de medaille opgespeld in het bijzijn van zijn familie en andere vrijwilligers van de NRB.

De Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid wordt uitgereikt aan vrijwilligers die minstens tien jaar hebben bijgedragen aan de openbare orde en veiligheid. Wim Star heeft bijna 70 jaar gediend, terwijl de hoogste onderscheiding voor deze medaille normaal gesproken maximaal 40 jaar aangeeft.

Star begon in 1948 met het behalen van zijn zwemdiploma’s bij de reddingsbrigade en werd vanaf 1955 actief als vrijwilliger op het Noordwijkse strand. Zijn functies varieerden van opleidingsinstructeur en lid van de technische commissie tot bestuurslid en lid van de alarmploeg. Al die jaren heeft hij bijgedragen aan de veiligheid op zee, mensen gewaarschuwd voor de gevaren van de zee en hen uit gevaarlijke situaties gered.

Burgemeester Verkleij bedankte Star in haar toespraak voor zijn jarenlange inzet: “Na zoveel jaren vrijwillig actief geweest te zijn om de veiligheid op ons strand te bewaken, wil ik u heel hartelijk bedanken. Zonder mensen zoals u zijn we in Noordwijk nergens.” Wim Star, erelid van de NRB, heeft eerder het zilveren, gouden en diamanten speldje van de NRB ontvangen. Dit is echter de eerste keer dat de NRB de Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid uitreikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in