Streek – Het inhaalprogramma in de Vierde klasse bracht zaterdagmiddag naast Teylingen ook Warmunda en Van Nispen in de wei. Koploper Teylingen kende op bezoek bij hekkensluiter MMO (0-4), geen enkele moeite om de drie punten in de wacht te slepen.  Warmunda daarentegen verloor sinds lange tijd weer eens. Op Het Overbos bleek buurman FC Oegstgeest in een derby waarbij de tweede plaats op de ranglijst op het spel stond, met 0-2 te sterk. Van Nispen smaakte deze zaterdag het zoet van de overwinning. In Amsterdam werd concurrent VVA/Spartaan verslagen.

Teylingen kende in Hoogmade een vliegende start. Al na twee minuten wees Wesley  Ritzen Teylingen de weg (0-1). Binnen twintig minuten maakten Rick Prange  (strafschop), opnieuw Ritzen en vervolgens Mike van der Zon het rood-zwarte kwartet vol (0-4). Daarmee stond in dit eenzijdige duel ook de ruststand op het scorebord. Na de thee bleef Teylingen de veel betere ploeg. Spelend in een lager tempo bleef de teller, ondanks enkele goede mogelijkheden, na negentig minuten op vier Sassenheimse treffers staan. Door deze zege handhaaft Teylingen zich vorstelijk aan kop in 4A.

Warmunda keek, in dezelfde afdeling in de strijd om de tweede plaats tegen FC Oegstgeest in eigen huis al na vijf minuten tegen een 0-1 achterstand aan, toen Mario Gianfiglio de bezoekers op voorsprong wist te zetten. Vervolgens knokte Warmunda de gehele wedstrijd om minimaal langszij te komen. Daar slaagde de formatie van Barry van Rijn echter niet in. In de vijfde minuut van de blessuretijd zette Floyd de Ridder namens FC Oegstgeest de 0-2 eindstand op het scorebord. Door deze nederlaag is de kloof tussen nummer twee van de ranglijst, FC Oegstgeest, en Warmunda, dat samen met Meerburg de derde plaats deelt,  opgelopen tot vijf punten.

Op bezoek bij VVA/Spartaan boekte Van Nispen, na drie verliespartijen op rij, haar tweede overwinning van het seizoen. Aan de Laan van Spartaan in Amsterdam werd fusieclub VVA/Spartaan met 1-3 verslagen. Met deze overwinning kwam de Zilker formatie op gelijke hoogte met deze tegenstander. Met een gedeelde tiende plaats op de ranglijst bedraagt het verschil met RKAVIC, dat zich op een veilige negende plek bevindt, nog slechts een puntje. Na dertien duels heeft Van Nispen alles nog in eigen hand om zich dit seizoen veilig te spelen.

A.s. zaterdag komen zowel Teylingen als Warmunda en Van Nispen niet in actie. Dat is niet het geval voor titelpretendent SJC-zaterdag. De Jeroensclub neemt het over een week in Delft op tegen laagvlieger DVC. Aanvang 14.30 uur.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in