VVSB-doelman Ruben Valk kon ondanks enkele ingrepen een nederlaag niet voorkomen bij FC Rijnvogels. (Archieffoto)

Noordwijkerhout – Voor VVSB stond zaterdagmiddag de derby bij FC Rijnvogels op het programma. Na de 2-6 zeperd van een week eerder tegen koploper IJsselmeervogels is de ploeg van Wilfred van Leeuwen een beetje in niemandsland beland. Winst op De Kooltuin zou VVSB in ieder geval in de subtop houden. Dat lukte niet tegen de technischvaardige thuisploeg die voldoende had aan een treffer die kort na rust viel. Met een wonderschoon doelpunt mocht Alljereau Mercera zich na afloop matchwinnaar noemen.

Beide ploegen ontmoetten elkaar dit seizoen al tweemaal. Voor de KNVB-beker versloeg VVSB de Katwijkse formatie in augustus na strafschoppen om enkele weken later eveneens in eigen huis met 2-3 tenonder te gaan tegen dezelfde tegenstander. De return op de Kooltuin leverde een openingsfase op die duidelijk voor de thuisploeg was. Zo redde Ruben Valk op een inzet van Dennis Bakker en raakte Vincent Noordam al na acht minuten de paal.

Hierna kwam VVSB wat beter in haar spel. Zo redde FC Rijnvogel-goalie Pim van der Plas op een inzet van Ricelo Fecunda en mikte dezelfde speler even later in het zijnet. Hoewel VVSB in die fase de bovenliggende partij was, slaagde paars-geel er niet in om dat in doelpunten te vertalen. Ook FC Rijnvogels kwam niet aan scoren toe zodat de rust met een dubbelblanke stand aanbrak.

Meteen na de thee was het Alljereau Mercera die van ruim twintig meter de kruising boven Ruben Valk wist te vinden. Dat wonderschone doelpunt brak het duel helemaal open. VVSB wenste zich niet bij deze achterstand neer te leggen en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde over en weer enkele goede mogelijkheden op. Zo redde Van der Plas knap op een inzet van Tim de Rijk die vrij voor de goalie opdook.

Naarmate de tijd verstreek zocht VVSB met man en macht de Rijnvogels-goal op en dat bood de thuisploeg op de counter een aantal uitstekende mogelijkheden. Die werden echter niet in doelpunten vertaald, zodat het nog altijd een wedstrijd was. Vooral Tom Bijen mocht zich dat aanrekenen door in kansrijke positie alsnog over te mikken.

In de ultieme slotfase was het alles-of-niets voor VVSB. Dat slaagde er echter niet in om een gaatje te vinden in de Rijnvogels-defensie. Dat de thuisploeg ook in die fase haar voorsprong niet wist te verdubbelen was gezien de mogelijkheden die het hiervoor kreeg verbazingwekkend. Gescoord werd er echter niet meer zodat VVSB voor de tweede achtereenvolgende keer als verliezer van het veld stapte.

A.s. zaterdag heeft VVSB in het carnavalsweekend vrijaf. Een week later komt Urk op De Boekhorst op bezoek. Aftrap, zoals gebruikelijk, om 15.30 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in