Sassenheim – De Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) heeft een advocaat in de arm genomen in aanloop naar de raadsvergadering van Teylingen aanstaande donderdag. Ter discussie staat de invulling van Langeveld: meer woningen of toch twee tennisvelden. Op 20 december 2022 heeft de gemeente de tennisbanen toegezegd, aldus de advocaat in een brief aan de gemeente.

Er lijkt toch wat steun te komen voor de tennisclub in aanloop naar de stemming. De fracties van CDA, PvdA  en de VVD willen dat het college van B&W in gesprek treedt met voetbalvereniging Ter Leede en de Stichting in de Rode Molenpolder. In een motie vraagt het CDA, mede ondertekend door de andere partijen, aan het college om in gesprek te gaan met de verschillende partijen om te kijken naar een oplossing.

Eerder gaven VVD, GroenLinks en PvdA aan dat voor hen het bouwen van 150 woningen inclusief het meenemen van het project Knarrenhof nu toch echt de hoogste prioriteit heeft op het Langeveld en dat ondanks eerdere toezeggingen het college voor de Sassenheimse Tennis Vereniging op zoek moet naar een andere locatie. Voortschrijdend inzicht leert dat de tennisbanen 25 woningen minder oplevert en dat is toch echt niet meer te verkopen richting de woningzoekers in deze tijd van woningschaarste, aldus deze partijen.

STV heeft met een actie nog geprobeerd aandacht te vragen voor de uitbreiding van de tennisvereniging, door een ´noodopslag voor gravel´ te plaatsen bij het gemeentekantoor van de Teylingen in Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in