Noordwijkerhout – De locatie van de voormalige Ireneschool kan plaats bieden aan 16 appartementen met sociale huur voor starters en jongeren. Dat betoogde inspreker mevrouw Allewijn, directeur van woningstichting Antonius van Padua bij een politieke vergadering donderdag. Naast de appartementen komt op deze plek ook een dependance van de Prinsenhofschool voor 150 leerlingen .

Op 8 juni praat de politiek over de bouw op deze locatie aan de Viaductweg.

5 REACTIES

 1. “100 procent sociale woningbouw mogelijk op locatie Ireneschool.” Helaas gaat die vlieger niet op. Slechts plm. 25 procent van de grond wordt besteed aan 16 appartementen en tuin. De rest gaat op aan de school en faciliteiten. Als de school gepland zou zijn op het voormalige Bavoterrein, waar die natuurlijk veel beter op zijn plaats zou zijn geweest, hadden er wel zo’n 50 appartementen gebouwd kunnen worden op deze locatie. Gemiste kans.

  • Daar zat ik gister ook aan te denken. Er zal een goede reden zijn om die school niet op het Bavo terrein te bouwen…

   • Ik ken alleen maar goede redenen om de school wel te bouwen op het Bavo-terrein:
    -100 procent veiligere locatie dan aan de Viaductweg.
    -Jonge wijk, veel jongere kinderen voor een nieuwe school.
    -Op loop/fietsafstand voor alle kinderen en ouders. Auto kan thuisblijven. Geen vervuiling,
    -Geen onnodige verkeersdrukte op piekmomenten,
    -Dichtbij de hoofdlocatie van de Prinsenhof.
    Maar de reden om het niet te doen is natuurlijk de dure grond van het Bavoterrein. Dat is de “goede reden” van de gemeente Noordwijk.

 2. Kan je niet beter oudere woningen daar bouwen leker in het dorp en de jongeren buiten het dorp . En die school op het bavo terein bij al die gezinnen met kinderen nu krijg je weer elke dag een volksverhuizing van ouders met kinderen in een auto Gemeente waar zijn jullie met bezig Denk eens na maar dat lukt niet erg op dat gemeente huis .

 3. Een ideale lokatie voor senioren appartementen in dorp wordt weer verkwanseld door een school die daar gebouwd word op de hoek van een heel drukke viaductweg en de van Iersellaan wat ook een drukke weg is dat is vragen om ongelukken en om het nog gekker te maken gaan ze 16 appertementen bouwen voor jongeren in plaats voor oudere die moeten maar zien hoe ze in dorp komen met de rollator of invalidewagen
  De gemeente had het plan van stichting Fortaleza eerlijke medewerking moeten geven in plaats van schijnmedewerking dan hadden er nu al bejaarden gewoond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in