Lisse – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit bezocht woensdag de gemeente Lisse en sprak daar over actuele zaken. Hij ontmoette het college van burgemeester en wethouders, de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

B & W spraken met Smit over bestuurlijke samenwerking en dat die breder is dan alleen Zuid-Holland, maar ook aangrenzende gebieden van Noord-Holland en Kennemerland. Verder kwam de lokale visie ter sprake over hoe inwoners zo vitaal mogelijk te houden, het langer zelfstandig thuis wonen en de lokale opgave als het gaat om leefbaarheid en toekomstbestendigheid van jongeren, streekvervoer en werkgelegenheid. Er werd ook kennis gemaakt met vertegenwoordigers van de jongerenraad Welzijnskwartier, leden van Scouting Nederland, de Agrarische sector en zowel de Leerlingenraad als de Medezeggenschapsraad van het Fioretti College Lisse. Ook ontmoette Jaap Smit in de raadzaal de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

Jaap Smit vatte het bezoek als volgt samen: “Lisse staat voor grote uitdagingen nu en in de toekomst. Zoals de vraag hoe de gemeente en de Duin- en Bollenstreek goed bereikbaar blijven. En de vraag hoe de gemeente aantrekkelijk blijft voor jeugd en jongeren. De gesprekken met het college van B&W, fractievoorzitters en mensen van maatschappelijke organisaties hebben mij een goede indruk gegeven van de vitaliteit van de gemeente om gezamenlijk aan de toekomst te bouwen.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in