Aansluitingstreffer van Dirk Hoekstra bij WV-HEDW baat Ter Leede niet. (Foto Orange Pictures)

Sassenheim – Na de eclatante 3-1 overwinning op -voormalig- koploper JOS/Watergraafsmeer stond Ter Leede zaterdagmiddag in Amsterdam tegenover WV-HEDW. Een hele mondvol voor een club die voluit zelfs Wilhelmina Vooruit- Hortus Eendracht Doet Winnen betekent. Een duel waarin rood-geel van een volgende overwinning zich steviger kon nestelen in de middenmoot. Door die gedachte kon na negentig minuten echter een streep worden gezet. WV-HEDW trok in een doelpuntrijk duel, met een karrenvracht aan kansen voor beide ploegen, met 4-2 aan het langste einde.

In een waar kansenfestival vielen er op Sportpark Middenmeer voor de thee ‘slechts’ drie goals te noteren in een duel waarin de licht geblesseerde Luc de Kruys niet aan de de aftrap kon verschijnen voor Ter Leede. Een iets sterkere thuisploeg kwam na precies een kwartier spelen op voorsprong toen Joost Heij de 1-0 met het hoofd tegen het nylon werkte op aangeven van Mick van Moerkerk. Ruim een kwartier later stond ook nummer twee op het scorebord. Dit keer was het dezelfde Van Moerkerk die een afvallende bal vanaf randje zestien binnen kogelde.

Met kansen over en weer maakte Ter Leede er via Marc de Kruys nog voor de rust weer een wedstrijd van door voor de 2-1 te tekenen. Met die stand werd de thee bereikt, waarna beide ploegen na de doelwisseling op dezelfde voet verder gingen in dit boeiende duel. Na een uur leek de thuisploeg via -opnieuw- Van Moerkerk de wedstrijd te beslissen via Ter Leedes kwelgeest Van Moerkerk die fraai de 3-1 op het scorebord zette.

Ter Leede toonde echter veerkracht en bracht de marge via Dirk Hoekstra al snel weer terug tot een doelpunt. Met dezelfde energie ging Ter Leede vervolgens op jacht naar meer. Dat alles-of-niets spelbeeld leverde echter niet het gewenste resultaat op voor rood-geel. Integendeel, omdat de thuisploeg het duel na 82 minuten wel besliste via Tim Correia (4-2). Daarmee stond de eindstand op het Amsterdamse scorebord, waardoor Ter Leede na negen duels op evenzovele punten blijft steken.

Ter Leede neemt het a.s. zaterdag op De Roodemolen om om 14.30 uur op tegen het Utrechtse DSHC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in