Bollenstreek – Hetzelfde postuur als zijn grijze soortgenoot die we heel vaak zien, maar een andere kleur: de zwarte reiger is zondag gespot langs de N206. Bij de oprit tussen Herenweg en N206 hadden meerdere vogelspotters hem of haar in de smiezen. Ook Wouter Clement uit Voorhout, die deze foto maakte.

Aanvulling redactie: Navraag leerde ons dat het geen zwarte reiger is, die bestaat officieel namelijk niet. Het is een blauwe reiger, dat is officiële naam van de reiger die we overal zien, maar dan een met melanisme. Dat is een verkleuring naar zwart.

12 REACTIES

  1. Inderdaad een Blauwe reiger, maar dan met vervuild vetenpak. Geen melsnisme dus, dus niet echt een zwarte Blauwe Reiger.

  2. De zwarte reiger bestaat wel degelijk alleen leeft hij niet hier maar in Afrika. Dit lijkt inderdaad een kleur mutatie. Mooi is hij wel 😉

  3. Zoek op Facebook naar het account van René van Rossum. Hij heeft deze reiger gisteren gefotografeerd en het blijkt een normale Blauwe reiger te zijn maar die zeer vervuild is met een olieachtige substantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in