Foto: PB.

Noordwijk – Zes jonge waterpoloërs van de Noordwijkse Zwem en Polo Club (NZ&PC) zijn geselecteerd voor de KNZB+ dagen. Bij de KNZB+ dagen maken de spelers kennis met de bondscoaches en het opleidingsprogramma van de bond in Zeist. De selectie van de spelers betekent dat ze behoren tot de beste dertig spelers van hun leeftijd. Vijf van de zes geselecteerde spelers werden in juni nog uitgeroepen tot het sportteam van het jaar van de Gemeente Noordwijk.

De NZ&PC had negen spelers voorgedragen, waarvan er zes daadwerkelijk zijn geselecteerd. Deze zes Noordwijkse spelers mogen mee gaan trainen bij de KNZB in de komende maanden. Mochten ze bevallen bij de KNZB kunnen ze geselecteerd worden voor de trainingsgroepen van de nationale jeugdteams. Dit houdt voor de geselecteerden uit het geboortejaar 2008-2009 in dat ze zich zouden gaan voorbereiden op het jeugd-WK van 2024.

De selectie van de Noordwijkse jeugdspelers komt niet geheel uit de lucht vallen. De NZ&PC is namelijk al een aantal jaar bezig met het voorop stellen van de jeugd in het beleid. Een voorbeeld hiervan is dat voormalig bondscoach Peter-Paul Metz jeugdtrainers heeft opgeleid. De Noordwijkse vereniging laat weten ‘super trots’ te zijn op de geselecteerde jeugspelers.

1 REACTIE

  1. Wat een mooi bericht en dit resultaat is zeker een pluim op het werk van degenen die hier zijn haar steentje aan heeft bijgedragen.
    En zeker ook leuk voor deze jeugdspelers.

    Kop op en nu doorzetten naar de volgende stap.

    Proficiat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in