De deelnemers van de cursus Politiek Actief met hun certificaat

Teylingen – Zestien inwoners van Teylingen en omliggende gemeenten hebben met succes de cursus Politiek Actief afgerond. Zij ontvingen donderdagavond hun certificaten tijdens de afsluitende bijeenkomst. De deelnemers hebben aangegeven zich nu meer betrokken te voelen bij de gemeente en voor sommigen is het zelfs een stap richting de politieke wereld.

Gedurende de afgelopen vijf weken hebben de deelnemers kennis opgedaan over het politieke krachtenveld, manieren om invloed uit te oefenen als inwoner en de vaardigheden die nodig zijn voor het raadslidmaatschap. Ze hebben onder andere gesprekken gehad met zittende raadsleden en geoefend met debatteren. De laatste bijeenkomst vond plaats voorafgaand aan een gemeenteraadsvergadering, waarbij de deelnemers de kans kregen om het geleerde in de praktijk te brengen door de vergadering bij te wonen.

De gemeente Teylingen organiseert dit najaar weer de cursus Politiek Actief. De cursus begint op woensdag 23 oktober en vindt ’s avonds plaats. Er is ruimte voor 25 mensen om mee te doen. Om mee te doen, moet je minstens vier van de vijf avonden aanwezig zijn.  Je kunt je aanmelden tot 16 oktober via de website of door een e-mail te sturen naar [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in