Lisse/Warmond – Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Junioren A in Utrecht heeft Pien Hersman zilver gewonnen op de sprintvierkamp. De schaatsster van trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) won de eerste 500 meter en eindigde ook op de andere drie afstanden op het podium. De titel moest ze laten aan Chloé Hoogendoorn, die drie van de vier afstanden won. In hetzelfde kampioenschap was Laura Linssen goed voor de 21e plaats.

Bij de jongens Junioren B was Warmonder Rens Vergeer in het sprintkampioenschap goed voor de 16e plaats. Op het afstandskampioenschap 3000 meter eindigde hij als 13e. Patricia Koot eindigde op de lange-afstandskampioenschappen voor de Junioren A twee keer in de top-10. De Sassenheimse werd zaterdag op de 3000 meter 7e en een dag later tijdens de langste juniorenafstand de 5000 meter was ze goed voor de 5e plaats. Thibaut Vos (11e) en Mara Vergeer (21e) vertegenwoordigde de Bollenstreek tijdens het allroundkampioenschap bij de Junioren C.

Tijdens het kampioenschap van thuisbaan Haarlem heeft de Traininsgroep Bollenstreek van de WIJC zich ook volop getoond. Maar liefst zeven podiumplaatsen konden opgetekend worden. Bij het allroundkampioenschap voor junioren kwam het op de laatste afstand zelfs aan tot een tweestrijd tussen twee clubgenoten. Stefanie Koot uit Sassenheim leidde na drie afstanden maar moest op de afsluitende 3000 meter haar meerdere erkennen in de Hillegomse Danique van Rooden die zo ook de baantitel opeiste. Ook bij het allroundkampioenschap voor senioren verdeelde Bollenstreekschaatsers de eerste twee plaatsen. Rianne Koot reed met vier overwinningen heel degelijk naar de overwinning, Milou Butter eindigde als tweede.

Aranka Keur was bij het sprintkampioenschap voor senioren goed voor zilver. Een knappe prestatie aangezien ze door een blessure minder explosief kon starten. Ook Tom de Louwere eindigde op het podium. Als beste Junior C eindigde hij het gezamenlijke Junioren B/C-kampioenschap allround als derde. Floris Wender was goed voor de vijfde plaats. Clément Torre finishte bij de senioren het allroundkampioenschap als 13e.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in