Foto: NOS

Bollenstreek – In de gemeente Noordwijk steeg het aantal inwoners in 2022 het hardst in de Bollenstreek. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De bevolking groeide daar tot 1 december met bijna 18 personen per duizend inwoners, in Teylingen met 15 personen. In vrijwel alle gemeenten van Nederland een groei te zien, maar niet in Wassenaar en Midden-Delfland. Daar kromp de bevolking.

Er zijn volgens het CBS meer oorzaken voor de bevolkingsgroei. Zo kregen alle gemeenten in Nederland er in 2022 per saldo inwoners bij, vooral door oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast stijgt de vergrijzing in Nederland en blijven er meer oudere mensen leven waardoor het aantal inwoners stijgt.

Bekijk hieronder de bevolkingsontwikkeling in 2022 per duizend inwoners per gemeente, van hoog naar laag:

Noordwijk: 17,5

Teylingen: 15,2

Lisse: 15,0

Hillegom: 3,0

2 REACTIES

 1. Dit zijn niet alleen asielzoekers een hoop van buiten af die graag in een kuurord willen wonen ???!!???? En dan wonen ze er een paar maande en dan overal bezwaar o maken nou die kunnen we missen als kiespijn Noordwijkers een hezond nieuw jaar .

 2. Beste mensen het is zo simpel alleen de moed om het volgende aan te pakken.
  Bevolking totaal in Nederland proberen terug te brengen naar +/- 15 miljoen, te bereiken in +/- 100 jaar. Wij horen nu bij de top3 meeste bevolking per m.

  Hoe kan je dit bereiken:

  A: directe immigratie stop. Meer gerichte immigratie (aantallen)
  wij kunnen niet alle problemen van de wereld oplossen.
  B: 2 kind politiek wil je meer, dan alleen toeslag voor 2 kinderen.
  C: Maak werken aantrekkelijk, geen halve banen dit scheelt ook veel toeslagen
  D: invoering dienstplicht (meer respect voor je land kweken)

  Stel dat dit lukt dan is er geen file meer, geen woningnood, arbeidstekort en stikstof problematiek wordt nihil. Ook als voordeel het wordt overzichtelijker en rustiger in Nederland. Zie de jaren 60/70 toen was er veel meer respect, tijd en aandacht voor elkaar.

  Probeer van het gedachtengoed steeds groter en meer en meer af te stappen.
  Het is heel simpel gesteld maar zal er zeker toe bijdragen om het genoemde doel te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in