Noordwijk – Ruim 1200 deelnemers stonden zondagochtend aan de start van de elfde editie van de ’10 van Noordwijk’. De Kon. Wilhelmina Boulevard was het decor van start/finishlijn, waar de hardlopers deelnamen in één van de drie afstanden: 1km, 5km en 10km.

De dag startte om 10:00 met de familieloop van 1km. Hier konden kinderen van 1-12 jaar samen met hun ouders starten, om een rondje over de boulevard te rennen. Een half uur later begon de 5km, waarna om 11:30 de 10km startte. Onder schitterende omstandigheden liepen de deelnemers door de duinen en over de boulevard; alle vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Voor hun deelname werden de hardlopers gestimuleerd om een actie aan te maken voor de Hersenstichting, zodat ze zich konden laten sponsoren en dus geld konden ophalen voor dit goede doel.

Wethouder van Sport Alois Eberharter gaf het startschot van de langste afstanden. Alvorens gaf Eberharter een speech, waarin hij zijn dankbaarheid uitte en het belang benadrukte van dit bijzondere evenement in de gemeente Noordwijk. De wethouder benoemde ook nog de afwezigheid van sponsor Edwin van der Sar. De voorgaande edities was hij aanwezig vanwege zijn betrokkenheid bij de Hersenstichting. Normaal gezien zou de voormalig directeur van Ajax zelf het startschot van de wedstrijd geven, maar dit was vanwege zijn medische situatie niet mogelijk. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Van der Sar is getroffen door een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Kroatië. Momenteel ligt hij nog op de Intensive Care en is zijn situatie stabiel, maar zorgelijk.

Op de kortste afstand (5km) ging bij de mannen de overwinning naar Maikel Stolwijk in een tijd van 17.30. De eerste vrouw was in 22.18 Augüsta van Hoogdalem. De ’10 van Noordwijk’ werd bij de vrouwen gewonnen door Jolijn Swager in 37.17. Bij de heren mocht, evenals vorig jaar, Bereket Yeman zich de winnaar noemen in 32.54.

Start van de familieloop
De winnaar van de 5 kilometer, Maikel Stolwijk.(foto Willem Krol)
Vrouwelijke medaillewinnaars van de 5km (foto Willem Krol)
Kon. Wilhelmina Boulevard met de start/finishlijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in