Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn per 1 januari 2019 gefuseerd. Dat levert in Noordwijkerhout nog weleens gemopper op, want in Noordwijk kan alles en in Noordwijkerhout niks. De langdurige discussie over een nieuwe Schelft versterkt het gevoel dat Noordwijkerhout de tweede viool speelt.

16 REACTIES

 1. Ze kunnen maar niet snel genoeg uit elkaar gaan en naar het oude vertrouwde noordwijkerhout gaan hoe eerder hoe beter, ze hadden beter jaren geleden bij gemeente Teylingen aan kunnen sluiten.

  • Hoi Leo, laat ze lekker naar Hillegom gaan, bollenboeren onder elkaar. In teylingen zit niemand op noordwijkerhout te wachten…

 2. NW Hout en de zilk blijven altijd het vijfde wiel ze brengen een hoop geld in het ladje maar dat gaat rechtstreeks naar het kuuroord Noorwijk aan zee . De binders hebben het ook al het gevoel dat er op zee meer kan als in binnen . Ja dat kan ook niet anders want de meeste VVD ers wonen op zee kijk alleen maar naar het parkeer beleid bij de een de straten vol en bij de ander wordt een hele wijk afgesloten onder het mon van veiligheid .

 3. En 2 Sport complexen ,die mekaar de loef Willem afsteken. Begroting van V.v Noordwijk: €15,000.000. en SJC is den ik nog duurder na Pfas debacle en faillissement van bouwvereniging .en nu de kwestie de schelft + begroting. Te veel partijen met zelfde inhoud/mening.

 4. Zo snel mogelijk defuseren! Noordwijk en Noordwijkerhout passen niet bij elkaar. In Noordwijk heb je al de deelgemeenten “Binnen en Zee”. Die hebben al jaren trammelant met elkaar. NWH z.s.m. weer zelfstandig.

 5. Beter een Calimerosyndroom van NWH dan een misplaatst arrogant superioriteitssyndroom van Noordwijk, Fritzie!

 6. Een mooie nieuwe Schelft met mooie betaalbare appartementen erop. Deze genereren dan weer financieën voor de Hal en het zwembad en dan ook de explotatie voor het geheel voor bv.: 40 jaar

 7. Vo durf ook eens de inwoners van Noordwijk te interviewen die mee moeten gaan betalen, en ook een ander politiek standpunt??!!!
  Het zwembad van Noordwijk is er omdat dit betaald is door de grondopbrengst van Duineveld. Dat vergeet men steeds. Door alleen Noordwijkerhouters en groen links (die zelfs het zwembad mee willen financieren uit het sociaal domein?) het woord te geven werk je lokale polarisatie in de hand.

 8. Hoeveel Noordwijkerhoutse leden telt de gemeenteraad? Deze controleert en heeft het budgetrecht en niet het college van B&W! Dus het niet alleen het college, maar een dikke onvoldoende voor de gemeenteraad, die faalt!

 9. Omdat geen Raadslid ooit een uitleg geeft over de Fusie, probeer ik het als gewoon Inwoner.
  De Fusie is ons door Den Haag opgedrongen.Alles moet groter, globaler en goedkoper worden.Maar het tegendeel is waar.Meer Regels ,meer Ambtenaren, dus Duurder.
  Geen een Noordwijker . Noordwijkerhouter enZilker is gevraagd om samen te gaan.Dat noemen ze Demokratisch.Hadden ze een bindend Referendum toegelaten, was er nooit een Fusie gekomen.
  Maar dat Noordwijk in alles Voorkeur heeft is niet zo.Ga eens na wat in de eerste 4 Jaar van de Fusie aan achterstallig Onderhoud van Noordwijkerhout is gedaan. De Kas was in het Begin vol en na 4 Jaar bijna leeg.

 10. Voor noordwijk kan alles en nwhout word van alle kanten leeg gezogen door noordwijk kijk eerst eens wat er allemaal gebeurd voor je wat zegt Christiaan als voorbeeld :“is het niet schandalig wat er met de schelft aan de hand is “ niet normaal toch !!!

  • Aan Kees.
   Ik heb het niet over de Schelfs gehad, maar over de eerste 4 Jaar na de Fusie.Feit is dat er veel Geld was [ meest door Noordwijk ingebracht ] , en na alle achterstallige Onderhout in Noordwijkerhout de Pot bijna leeg was.Het Dorp heeft er in 30 Jaar niet de Noodzaak ingezien,
   om bij Calamiteiten voor een Nieuwbouw te sparen.Nu zitten we met de Brokken en dwingt ons de Situatie om de Broekriem aan te halen.
   Natuurlijk gun ik Jullie een Sporthal en een Zwembad, maar dan moeten er knopen doorgehakt worden!!!

 11. De Schelft is afgebrand door extreem achterstallig onderhoud, o.a. dikke plakken stof in luchtcirculatie, kortom wanbeleid. Die schroothoop wordt nu maximaal uitgebuit als troefkaart voor rechtvaardiging om lokale belastingen te verhogen en volk tegen elkaar uit te spelen.. er is poen genoeg! Erop kan 1 laag appartementen met daarop zonnepanelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in