Delfino Gomez (foto: familie).
Hillegom – ‘Soms zet ik mijn tuindeur open en denk ik: hij komt. Maar hij komt niet…’ Gloria, de zus van de vermiste Delfino Gomez uit Hillegom, zit al ruim zes weken in onzekerheid. Haar 70-jarige broer verdween spoorloos op zaterdag 8 april. Delfino kan vanwege zijn diabetes niet zonder medicijnen en daarom maakt de hele familie zich grote zorgen. ‘Het is killing. Je hoofd draait 24 uur per dag, je hebt geen rust.’ De politie roept mensen op zich te melden als ze Delfino nog hebben gezien of gesproken en deelt de laatst bekende beelden waarop hij is te zien.
De zus van de op Curaçao geboren Delfino is in het buitenland als ze in het paasweekend wordt gebeld door een medewerker van de thuiszorg. Dagelijks komt er iemand bij hem langs om zijn bloedwaarde te controleren. Maar deze keer wordt er niet open gedaan. Dit is niets voor Delfino: hij is altijd thuis, en als hij er niet is, belt hij netjes af. Als Gloria bij hem langsgaat, is hij inderdaad weg. Zijn telefoon ligt nog in huis en het licht brandt.
De politie besluit de vermissing te bestempelen als urgent, omdat Delfino afhankelijk is van zijn medicijnen. Als hij die niet inneemt, is zijn gezondheid en zelfs zijn leven in gevaar. Er wordt in de omgeving gezocht, zijn foto wordt verspreid via social media en Delfino wordt bij alle politie-eenheden in Nederland gesignaleerd.
Zoektochten leveren niets op
Ook ziekenhuizen en apotheken in de omgeving worden geïnformeerd. Maar tot nu toe heeft hij zich daar niet gemeld. Omdat de mobiele telefoon van Delfino thuis is achtergebleven, kan hij niet op die manier getraceerd worden. Ook vrienden, kennissen en belcontacten die zijn benaderd, hebben de politie geen informatie over de verblijfplaats van Delfino gegeven. En meerdere zoektochten van de politie en familie leveren allemaal niets op.
Het is bekend dat Delfino op vrijdag 7 april zijn pinpas nog meerdere keren heeft gebruikt. Die dag hebben camera’s bij twee Hillegomse supermarkten hem vastgelegd. Om 14.40 uur is hij bij de Plus supermarkt aan het Palet. Daarna is hij thuis geweest, want om 17.00 uur die middag is een medewerker van de thuiszorg bij hem langs geweest. Om 19.00 uur heeft hij geld opgenomen bij de geldautomaat in de Albert Heijn aan de Henri Dunantlaan.
Daarna is Delfino nog op het NS-station van Hillegom geweest. Daar is voor 16,40 euro gepind van zijn rekening. Een getuige die de politie heeft gesproken, zegt dat de 70-jarige man hem vroeg hoe hij in Den Haag kon komen. Maar door het treinongeluk bij Voorschoten dat die week was gebeurd, was dat toen niet mogelijk.
De laatst bekende beelden van Delfino bij de Albert Heijn (foto: Politie)
Verschillende mensen hebben bij de politie gemeld dat ze Delfino nog ergens anders hebben gezien, bijvoorbeeld in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een café in Hillegom. En uit het apparaatje dat de bloedwaardes van Delfino meet, leidt zijn zus later af dat er op zaterdag 8 april om 14.45 uur nog een meting is gedaan. Daarna is er geen levensteken meer van hem.
‘We zijn heel hecht met elkaar. Daarom is het niks voor mijn broer om mij zo achter te laten, echt niet. Als hij een of twee dagen weg ging, belde hij altijd’, vertelt zus Gloria. ‘Na een week dacht ik: dit is niet goed. Het is echt heel moeilijk. Een vermissing wens je niemand toe.’
De politie vraagt mensen die Delfino Gomez vanaf het weekend van vrijdag 7 en zaterdag 8 april nog hebben gezien of gesproken, zich te melden. Wellicht is er toen iets opgevallen, of juist helemaal niet. Ook informatie over een mogelijke verblijfplaats is welkom.
Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem
Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in