Voorhout – Nog zonder puntverlies nam Foreholte het zaterdagmiddag op tegen FC Oudewater. De gastheren, na twee duels nog altijd puntloos, hielden de drie punten dit keer in eigen huis. Een zwak begin van de Voorhoutse formatie leverde na een halfuur een 2-0 achterstand op. Die nadelige marge kon in het resterende uur niet meer ongedaan gemaakt worden door Foreholte, waardoor de eerste seizoensnederlag na negentig minuten een feit was.

Nadat al snel twee uitstekende Voorhoutse mogelijkheden onbenut waren gebleven, trok FC Oudewater het initiatief volledig naar zich toe tegen een ongeinspireerd ogend Foreholte. De lat en een door Olle Roffelsen van de lijn gehaalde bal waren de eerste tekenen van een naderende achterstand. Die kwam vooralsnog niet tot stand. Zelfs een strafschop wegens een handsbal van McCallum van der Velde werd even later door Foreholte-goalie Piet Meeuwissen onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk was het na 21 minuten wel raak voor de thuisploeg, waarna een te korte terugspeelbal van Boet Ligtvoet na een halfuur spelen de 2-0 inleidde. Door deze achterstand leek Foreholte wel wakker geschud. Rood-wit nam nu wel het heft in handen en daarbij was Joost Jansze nog het dichtst bij de aansluitingstreffer. Die werd echter verhinderd door een knappe reactie van de Oudewater-goalie waarbij ook de lat nog eens te hulp moest komen voor de thuisploeg.

Voor de bezoekers zat er hierna niets anders op dan na de thee de inhaalrace verder voort te zetten. Aan inzet was er dan ook geen gebrek aan Voorhoutse zijde. Dat leverde in eerste instantie echter geen goals, maar wel gele kaarten op voor de rood-witten. In eerste instantie hield FC Oudewater betrekkelijk gemakkelijk stand en dacht het daarbij de voordelige 2-0 marge te kunnen koesteren. De thuisploeg zakte gaandeweg de tweede helft echter steeds verder in. Via een aantal aanvallende wissels werd de druk door Foreholte-trainer Mario Koswal gaandeweg de tweede helft verder verder opgevoerd. Hoewel dat een flink aantal Voorhoutse mogelijkheden opleverde, bleef de 2-0 tussenstand intact. Op de counter vergat de thuisploeg daarbij intussen het duel vroegtijdig te beslissen zodat het tot het laatste fluitsignaal een wedstrijd bleef. Een duel waarin Foreholte er echter niet in slaagde om de thuispoeg echt pijn te doen, waardoor Foreholte de terugreis met een pijnlijke 2-0 nederlaag op zak diende te aanvaarden.

Op De Elsgeest krijgt Foreholte a.s. zaterdag tegen Alphia de kans om zich te revancheren voor deze teleurstellende nederlaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in