Beeld van een nieuwe Schelft

Noordwijkerhout – “Wij zien graag een Schelft die geschikt is voor carnavalsevenementen, waar de vereniging eigen opslag- en trainingsruimten heeft en waarvan de huur betaalbaar is.” Dat meldt carnavalsvereniging de Kaninefaaten in een brief aan gemeenteraad en B & W. De carnavalsvereniging vindt dat het college van B & W argumenten gebruikt die tendentieus zijn en nergens op gebaseerd. Gemeentelijke twijfels of er over een tijdje nog wel een actief bestuur is, noemen de Kaninefaaten suggestief aangezien dat in het 60-jarig bestaan altijd al goed is gegaan. De gemeente hanteert een huur van 118,50 en dat betekent een huur van 70.000 euro voor de carnavalsdagen. Als daar nog huur bijkomt voor extra ruimte dan komt de huurprijs op 100.000 euro en dat kan de vereniging niet dragen.

De wens voor heel veel toiletten heeft de gemeente ook afgewezen. De Kaninefaaten wijzen er op dat er een hal komt voor evenementen, maar met onvoldoende faciliteiten en dat maakt de hal ongeschikt voor grote evenementen. Dat de Schelft de gemeente geld kost, geldt ook voor bijvoorbeeld theater de Muze en zwembad BinnenZee, zegt de carnavalsclub. Dit soort faciliteiten kost een gemeente nou eenmaal geld, aldus de carnavalsvereniging. Wat de vereniging wil, is duidelijkheid en ze zeggen dan ook dat de gemeenteraad zich moet houden aan een eerder genomen besluit, daarbij verwijzend naar een eerdere bespreking tijdens een begrotingsvergadering. Op 5 april is een eerste politieke bespreking, op 23 mei wil men een besluit nemen.

Klik hieronder op voor de brief.

9 REACTIES

 1. De gemeente Noordwijk meet met 2 maten. In Noordwijk zijn er bij vv Noordwijk 2 grote sporthallen en ook bij SJC is er een sporthal in het clubgebouw verwerkt. Ook bij accomodaties als de Muze en het zwembad Binnenzee moet geld bij gelegd worden. Maar wanneer het gaat over een multi functionele sporthal in NWH doet de gemeente Noordwijk moeilijk.

 2. Er is in Noordwijkerhout toch helemaal geen ruimte voor een sport-/evenementenhal. Sowieso een veel te kleine gemeente om zo een mooie multifunctionele accommodatie neer te zetten. Een complex met school (voor Bavo en Sancta), fysiotherapie, sport etc. is toch nergens voor nodig….

 3. Als er een goeie accomodatie wordt neer gezet kunnen er toch ook conserten gegeven worden, hoeft toch niet alleen maar carnaval-proof?
  Ik kan me De Dijk nog heel goed herinneren en dat is niet de enige.
  Hier liggen kansen!! En inkomsten & werkgelegenheid.

 4. Onbetrouwbare overheid!! In NWH is de ozb flink verhoogd sinds de fusie.
  Kak Noordwijk met hun BIËNNALE en de Muze.
  Poppodium (join) is destijds ook met allerlei uitstel en bullshit argumenten ( dat kan in de muze) ter ziele gegaan.
  Schandalig dat ze dit nu met de carnaval willen proberen! Iedere kern heeft zijn eigen sporthal/evenementen accommodatie nodig!
  Sociale cohesie bevorderen.

 5. Op de oude plek kan toch een sporthal en zwembad gebouwd worden hoeft niet een uitgebreid zwembad te worden en een nieuwe schelft kan voor meerdere activiteiten gebruikt worden niet alleen carnaval en we zijn geen klein dorp , vind dat Noordwijk alleen aan zichzelf denkt bij hun word van alles gedaan maar bij ons kan er geen nieuwe schelft met zwembad af bij hun wel geld om een boulevard op te knappen komen ook weer inkomsten van en banen voor mensen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in