Bron: CDA Noordwijk

Noordwijk – Het CDA stapt toch niet uit de coalitie, maar er moet wel een nieuwe coalitie gevormd worden. Dat meldt de partij woensdagochtend. De partij wil zelfs dat het huidige college voorlopig aanblijft. Vannacht tijdens de raadsvergadering zei fractievoorzitter Jordy de Mooij al dat er een nieuwe coalitie gevormd moet worden, maar hij legt de Zwarte Piet daarover bij de VVD. De VVD kwam tijdens de raadsvergadering met een voorstel om een nieuw zwembad en Schelft te bouwen. Vooral een nieuwe Schelft vindt het CDA financieel niet verantwoord en de partij wil eerst sparen.

Tijdens een eerdere commissievergadering waren nog twee van de vier CDA-leden voor herbouw van de Schelft. Nu stemde de gehele fractie tegen. CDA, Partij voor de Inwoners en Lijst Salman hadden forse kritiek op de VVD omdat deze drie coalitiepartijen niet willen dat de Schelft nu al herbouwd wordt. Partij voor de Inwoners en het CDA meldden beide tijdens de raadsvergadering het einde van de coalitie, maar of ze er zelf uitstappen bleef onduidelijk. Nauwelijks 8 uur later laat het CDA in een persbericht weten verbijsterd en teleurgesteld te zijn in de VVD omdat ze zich volgens de Christen-Democraten niet aan het coalitieakkoord zouden houden. Het CDA meldt dat de VVD daarmee met de coalitie breekt en dat het vertrouwen beschaamd is. Het college van B & W moet aanblijven, maar er moet wel een nieuwe coalitie gevormd worden. Hoe die er uit moet zien, daar gaan ze in alle rust over praten.

Zie ook het bericht over de raadsvergadering waarin geen beslissing viel over de Schelft omdat de stemmen staakten (13 voor en 13 tegen, één raadslid afwezig). Op 27 september stemt de gemeenteraad opnieuw over de Schelft.

10 REACTIES

 1. Au, au…. au.

  Het dualisme is weer ver te zoeken bij het CDA, Lijst Salman en de Partij tegen de Inwoners.

  Stel je toch eens voor dat een raadsfractie er een andere mening op nahoudt dan het College. Dat ze gewoon zelf nadenken, initiatief nemen tot een zeer gewenste ontwikkeling in een dorp en daar ook nog eens dekking voor zoeken. En men vervolgens ook nog eens de tegenstelling ‘oppositie versus coalitie’ doorbreekt en een poging doet om tot een raadsbreed akkoord te komen.

  De VVD doet, compleet in het openbaar, een zeer net voorstel, volledig conform de spelregels van de gemeenteraad. En dat vindt men bij het CDA, Lijst Salman en Partij tegen de Inwoners kennelijk zó spannend, dat ze meteen de samenwerking willen opzeggen.

  Waarbij ze niet naar de inhoud van het voorstel willen kijken, maar het op de vorm al afwijzen. Nog voordat ze weten of het voorstel het überhaupt haalt. Want stel je eens voor dat je écht eens wat voor de inwoner wil doen! Dat is toch zeker niet de bedoeling!

  Oude politiek in haar meest zuivere vorm. Wat een treurnis van deze zogenaamde ‘coalitiepartijen’. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig!

 2. Die andere partijen zie nu ook dat die VVD met geld smijt. Dat gaat een keer mis ze zeggen zelf dat in 2025 de pot leeg is er wordt teveel geld uitgegeven aan niet noodzakelijke dingen En wat het CDA betreft dat ze terug krabbelen en durven te zeggen dat het niet om de scheft gaat die zijn bang bij een volgende verkiezing dat heel nw Hout niet meer op ze zal stemmen .Leg ons maar eens uit wat de rede was voor een nieuwe coalitie

  • Nou Piet….je gooit wel allerlei dingen door elkaar. Het CDA toont juist lef door hun voorstel om te sparen voor een nieuwe Schelft en de tijdelijke Schelft zo lang mogelijk te gebruiken. Dat wordt ze door een groot deel van Noordwijkerhout niet in dank afgenomen! Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen in NWH die reëel zijn en een nieuwe Schelft niet tegen elke prijs willen.

 3. Weer geen besluit genomen dit hebben we te danken aan dat stelletje CDA eerst zijn er twee die zouden de VVD steunen en dan draaien ze om dan breken ze de coalitie en acht uur later willen ze er weer in “stumpers” en de partij van de inwoners komt zijn eigen ook wel tegen ze zijn als een komeet binnengekomen maar hebben voor de inwoners nog niets laten zien ze vallen straks als een baksteen
  Met zo’n gemeenteraad en verantwoordelijke wethouder komt er nooit een schelft terug en het bouwen word iedere maand duurder dit is toch niet te verkopen tegen de inwoners dat gehakketak

 4. We moeten als nwhouters.blij zijn dat de VVD met een goed voorstel komt dat voorstel van het cda met sparen dat lijkt nergens op Arle

 5. Het Raadslid van D’66 is met vakantie. Karel zou zeker tegen het voorstel van de VVD gestemd hebben en was de uitslag 14-13 voor het voorstel van de CDA. Het enige goede reële voorstel. Dan waren we van het gezeik over De Schelft af, en kan de raad zich weer eens buigen over andere belangrijke zaken. Nu gaat het “De Schelft circus” 27 september weer door. Pfff….

 6. Beetje opletten Kees. Kijk naar de verkiezingsbeloften en kijk wat er is gerealiseerd.
  Onroerendgoed belasting omlaag
  Parkeren voor Noordwijker goedkoper
  Honden belasting afgeschaft.
  Als alle Noordwijkers op de Partij voor de inwoners stemmen halen we alle programma punten binnen.
  Maar een democratie heeft compromissen tenzij je de absolute meerderheid krijgt. Iets om over na te denken voor de kiezers die inwoner van Noordwijk zijn.
  De komeet ging niet hoog genoeg. Wel opletten.

 7. Ze moeten net als landelijk, de CDA afschaffen , zeker in noordwijkerhout ,
  Er staan twee gristelijke kerken al lang leeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in