Voorbeeld van Janus op de rotonde. Bron: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – De fracties van de PvdI, CDA en GroenLinks hebben, naar aanleiding van een bericht van Bo, schriftelijke vragen gesteld aan de Noordwijkse B & W over de geschatte kosten voor het verplaatsen van kunstwerk Janus. Het beeld gaat van het Vuurtorenplein naar het pas aangelegde rotonde een paar meter verderop. De partijen zagen dat er veel commotie ontstond over de hoge kosten van de verplaatsing en konden zich hier ook in vinden. Zo zijn ze zelf nieuwsgierig geworden naar de verantwoording van het bedrag.

De partijen vragen of het geld dat het college wil uitgeven om Janus te verplaatsen, in verhouding staat tot hoe belangrijk Janus is voor de geschiedenis en cultuur van Noordwijk. Daarbij wordt er ook gevraagd of het college denkt dat de meeste Noordwijkse inwoners het eens zijn met het idee om 225.000 euro te betalen om Janus te verplaatsen.

16 REACTIES

 1. Het kan niet anders dan dat ALLE partijen in de gemeenteraad 225.000 euro voor de verplaatsing van Janus een bezopen bedrag vinden.

 2. Ze zijn vast in de war geraakt, dit bedrag was eens begroot om de Vuurtoren een stuk naar voren te verplaatsen.
  Tegelijkertijd werkt dit veel te hoge bedrag als troef..niet de vraag of Janus uberhaupt verplaatst mag worden maar de hoge kosten verbloemen dit vraagstuk. Dit kan straks opeens voor ca 10% van dit bedrag waardoor er niets meer in de weg staat tot verplaatsing. Mooie afleidingmanouvre. Plan gelukt..

 3. BIANNAIRE van de zomer de beeldenopstelling op o.a. moeilijk bereikbare plekken in het duin, strand, etc.. KOSTEN € 250.000 (bizar) voor een tentoonstelling van een maand of 4/5, kosten per inwoner € 5,50, voor nog geen half jaar, voor beelden die wel/niet in de smaak vielen.
  Verplaatsen JANUS € 225.000, d.i. € 5,00 per inwoner. Voor de komende 25? jaar, komt dit dan uit op € 0,20 per inwoner per jaar.
  Of je JANUS wel/niet mooi/llelijk vindt, hij hoort wel bij Noordwijk

 4. Als je geen band heb met Noordwijk aan zee. Wordt je met deze opmerkingen Niet serieus genomen . Helaas is het beeld net nog geen 60 jaar oud ( uit 1964) maar kan je uit het fonds monumenten zorg als gemeente een aanvraag doen tot indien nodig Restauratie van Janus . Ooit bezongen door Sjakie schram – Janus Janus ,pak me nog een keer ! Zou nu niet meer kunnen,in deze woke tijd .

 5. Over een paarjaar krijgen ze de begroting niet meer rond schreven ze een paar maande geleden . Zijn ze daar niet goed wijs .?Op dat gemeentehuis . Ik zou maar een betje geld weg zetten voor moeilijke tijden en er zij veel belangrijker dingen die ook geld kosten of denken jullie dan zitten wij daar niet meer . Dan zoekt een ander het maar uit . Regeren is voor uit zien .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in