Noordwijk – De gemeente Noordwijk bevindt zich momenteel in de beoordelingsfase van het plan om 800 bomen te planten. Tijdens het participatietraject hebben inwoners in totaal 315 ideeën ingediend voor mogelijke locaties voor (meerdere) bomen. Nu het participatietraject voorbij is, gaat de gemeente de voorgestelde locaties beoordelen of daar ook echt bomen kunnen staan en groeien. De definitieve locaties van waar de bomen worden geplaatst, worden in de tweede helft van 2024 bekend gemaakt.

De gemeente gaat de komende tijd de ingezonden locaties beoordelen en selecteren, waarbij de focus ligt op het kiezen van de juiste boomsoorten en benodigde maatregelen voor een gezonde groei. Hierbij moet rekening gehouden worden met factoren zoals blootstelling aan zeewind, bodemkwaliteit, beschikbare ruimte en klimaatveranderingseffecten.

Het doel is om bomen te planten die gezond kunnen groeien en vitaal volwassen kunnen worden, door ze op de juiste plaats te planten en een geschikte groeiplaats te bieden. De bomen zullen worden geplant in de plantseizoenen 2024-2025, 2025-2026 en 2026-2027.

2 REACTIES

  1. Dan zal Noordwijk aan Zee wel weer achter blijven. De stenen woestijn. Alleen bakken zijn niet genoeg. Hittestress

  2. Als je wilt weten welke bomen er het beste groeien moet je het gebied gewoon even met rust laten. De natuur verspreid zichzelf! Duurzamer kan niet, zeker vergeleken met het kweken van een boom, bewateren, bemesten, snoeien, uitgraven, transporteren, ingraven, besproeien en hopen dat de wortels snel genoeg groeien om de boom overeind te houden tijdens de volgende windvlaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in