Bollenstreek – In de gemeenten van de Bollenstreek is donderdag op ingetogen wijze de dodenherdenking gehouden. Bij alle herdenkingen was een rol weggelegd voor scholieren.

Hillegom

In Hillegom werd een herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk gevolgd door een stille tocht naar het Molenduin. Hier was een defilé met krans- en bloemlegging. De foto’s zijn van Eric-Jan Geertsen:

 

Lisse

Lisses burgemeester Lies Spruit was aanwezig bij het bezoek aan de oorlogsgraven en het B-17-monument. Na een stille tocht en twee minuten stilte naar het Bevrijdingsmonument op de hoek Oranjelaan/Heereweg en twee minuten stilte werden daar kransen en bloemen gelegd. De foto’s zijn van Sven van der Vlugt:

In De Zilk was ’s ochtends in aanwezigheid van burgemeester Wendy Verkleij een herdenkingsdienst in de H. Hartkerk, gevolgd door de kranslegging. Zie het aparte bericht.

Op de Willem van den Bergh in Noordwijk was in de middag een herdenkingsbijeenkomst. Zie het aparte bericht.

Met basisscholieren legde de burgemeester vervolgens bloemen bij de graven van de oorlogsslachtoffers op de gemeentelijke begraafplaats. Na een viering in de Maria ter Zeekerk, vroeg in de avond, was de stille tocht naar de begraafplaats. Na koraalmuziek door de Echo der Duinen en twee minuten stilte werden bij het oorlogsmonument aan de Oude Zeeweg kransen en bloemen gelegd. De foto’s zijn van Charles Nieuwenhuizen:

Noordwijkerhout startte de dodenherdenking in de Sint Jozefkerk, waar na de stille tocht en de twee minuten stilte een kranslegging was bij het herdenkingsmonument. Foto’s zijn Willem Krol.

 

Sassenheim hield de herdenkingsdienst in de Dorpskerk, waarna in stille tocht naar het herdenkingsmonument werd gelopen. Burgemeester Carla Breuer was hierbij aanwezig, net als bij de kranslegging. Foto’s zijn van Jelle Broekstra.

De wethouders Volten en Koek waren bij de dodenherdenking in de Bartholomeuskerk in Voorhout. Daar werd gedefileerd langs het herdenkingsmonument aan het Raadhuisplein. De foto’s zijn van Gerard van Steijn:

In Warmond waren de wethouders Hooij en Wietsma bij de herdenkingsplechtigheden in de Protestantse kerk en bij de bloemlegging bij het graf van oud-burgemeester Ketelaar en de plaquette aan de Oude Toren. Foto’s zijn van Henk Keijzer/de Teyding:

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in