Lisse – Asielzoekers zijn welkom in Lisse, maar wel maximaal vijf jaar. Maandag tijdens de raadsvergadering stemde een grote meerderheid in met dit voorstel van de VVD. Lisse wil samenwerken met andere gemeenten met de opvang van asielzoekers, maar de raad kwam met voorwaarden. Naast de vijf jaar wil de raad ook dat op de plaats van een mogelijk AZC ook huidige inwoners kunnen wonen en blijven wonen als de vijf jaar verstreken zijn. Alleen PvdA-GL en D66 stemden tegen het plan.

Frank Mélotte (CDA) ziet met de komst van asielzoekers als bijkomstige kans extra woningbouw voor eigen inwoners. Richard van der Wiel (PvdA-GL) wilde liever niet over dit soort voorwaarden spreken. Onderhandelen gaat volgens de partij niet samen met hulp bieden.

D66 struikelde vooral over het afbakenen van de periode van 5 jaar, omdat de partij niet weet hoe de toekomst er uit ziet. De VVD ziet dit juist als reden om wel maximaal 5 jaar een opvang te hebben, omdat je niet weet of de vluchtelingenstroom dan al gestopt is.

Het is nu aan de samenwerkende gemeenten om een plan te schrijven, waar de gemeenteraad later opnieuw toestemming voor moet geven.

Zie ook: https://www.bollenstreekomroep.nl/lisse-verkoopt-bij-opvang-asielzoekers-de-huid-duur/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in