Teylingen – Het woningbouwproject Teydelijk, waarbij 40 sociale huurwoningen worden gebouwd voor spoedzoekers, heeft meer budget ter beschikking gesteld gekregen van de gemeente. Dit project moet er voor zorgen dat woningzoekenden beter kunnen doorstromen en minder lang op een wachtlijst staan. Woonstichting Stek verwacht in 2024 de woningen te verhuren.

Hoeveel het budget precies inhoudt, is niet duidelijk. Wethouder Volten heeft begin april goedkeuring van alle partijen ontvangen voor 250.000 euro voor het verder bouwrijp maken van de grond en de verdere plankosten. De verwachte bouwlocatie is het braakliggende terrein naast het parkeerterrein voor vrachtwagens aan de Teylingerdreef in Voorhout.

De plannen van het woningbouwproject bestaan uit 40 sociale huurwoningen van studio’s en twee- en driekamerappartementen. De woningen zijn bestemd voor woningzoekenden die nog niet veel inschrijfduur hebben opgebouwd. Huurders van Teydelijk behouden de opgebouwde inschrijvingsduur. Woningzoekenden uit de gemeente Teylingen krijgen voorrang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in