Kunstwerk Varencirkel van Josua Wechsler

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Het Noordwijkse college van B & W heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld over ontwikkelingen binnen het masterplan Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte (BKOR). Zo staan het plaatsen van kunstwerken op rotondes, het maken van meerdere audiofragmenten en werken met QR-codes op het programma.

Het kunstwerk Varencirkel wordt dit jaar geplaatst op de rotonde Beeklaan/Jan van Gent in Noordwijk. Tegelijkertijd wordt de rotonde, in samenwerking met de kunstenaar Josua Wechsler, opnieuw beplant. In dit nieuwe groenplan is nagedacht over planten die bijen en insecten aantrekken. BKOR gaat ook kijken voor een kunstwerk voor op de rotonde
Beeklaan/Boekerslootlaan.

Een doel binnen het plan BKOR is om audiofragmenten te maken voor elk kunstwerk in de gemeente Noordwijk. Daarom worden er dit jaar 30 audiofragmenten gemaakt voor kunstwerken in De Zilk, Noordwijkerhout en in het toeristische gebied van Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. De audiofragmenten worden geplaatst bij het kunstwerk zelf en op de website van de gemeente Noordwijk. Via een QR-code kunnen bezoekers van het kunstwerk het fragment beluisteren in het Nederlands, Engels en Duits. Later kunnen deze audiofragmenten gebruikt worden voor de ontwikkeling van een audiotour.

3 REACTIES

  1. De audiofragmenten worden geplaatst bij het kunstwerk zelf ? moet je dan voor het beluisteren van de audio de rotonde op ? als dit zo is dan is dit gedeelte van het project weggegooid geld.

  2. Het idee van een varen-kunstwerk is best leuk, maar dit is toch net een soort småland in Naturalis. De gemeente pakt dit zo suf aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in