Sassenheim – Het Rijnlands Lyceum Sassenheim heeft in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zelf verkiezingen gehouden op de school. Leerlingen vanaf klas vier mochten stemmen net zoals bij de echte verkiezingen. De uitslag is opvallend, laat de school weten. Er zijn 223 stemmen uitgebracht, 45 van die stemmen zijn op de partij JezusLeeft. Een partij die in de peilingen in Zuid-Holland niet kan rekenen op een zetel.

50+, SGP, Volt en Goud hebben allemaal 1 stem ontvangen. De VVD 23 stemmen, GroenLinks 36 stemmen en daarna de nummer 1 JezusLeeft met 45 stemmen. Maatschappijleer docent Bart van Welzenis zegt daarover: “Ik ben heel trots op de leerlingen die het georganiseerd hebben. De uitslag is opvallend. Er lijken veel proteststemmen te zijn uitgebracht op JezusLeeft. Het mooie aan het vak maatschappijleer is dat het openingen biedt voor gesprek over politiek, politiek vertrouwen en voorkeuren.”

5 REACTIES

  1. Ga er nu maar vanuit dat de stemmen op “Jezus leeft”, niet voortkomen uit politiek besef bij de leerlingen, maar uit afgesproken balorigheid.
    Wat is het dan nog waard die schoolverkiezingen?

  2. Jezus LEEFT!
    deze kinderen weten duidelijk waar ze het over hebben. De toekomst is rijk met de jongelui van het sassenheim. alaaf

  3. Beste Mohammed, met je carnavalsgroet Alaaf geef je duidelijk aan dat je buiten de normale wereld staat. Met het gezuip en vreemdgaan met Carnaval staan de jongelui nou niet bepaald aan het begin van de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in