foto Pam Groenewoud

Noordwijk – Wethouder Roberto ter Hark heeft woensdag op het Palaceplein een geldkiosk van Geldmaat geopend. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens om ook in tijden van plastic geld contanten te kunnen pinnen. Voor de locatie Palaceplein is gekozen vanwege de centrale ligging ten opzichte van winkels en horeca.

Volgens het landelijk beleid van Geldmaat is de kiosk open tussen 7.00 en 23.00 uur. Omdat in het weekend juist de late avonduren belangrijk zijn voor uitgaanspubliek, wordt gesproken over het verruimen van de openingstijden op die dagen.

De uitstraling van de kiosk wordt nog aangepast. Wie dat wil mag een ontwerp insturen om de kiosk een aantrekkelijker uiterlijk te geven. Dat kan via het participatieplatform van de gemeente.

Hieronder de uitleg van wethouder Roberto ter Hark:

9 REACTIES

  1. Met de opening op het Zuid-Westen, storm met zand en ’s middags zonlicht op het scherm lijkt mij geen verstandige keuze en extra mogelijkheden op storing!

    • Verruiming openingstijden lijkt mij niet nodig, jongeren pinnen bijna geen contanten, maar maken gebruik van pas-en of smartphone/horloge.
      En de gemiddelde oudere gaat ’s avonds laat niet naar een geldautomaat om te pinnen.

  2. Zeker Duitsers zijn nog van het contante geld. De plek lokt idd wel een plof/ramkraak uit, zodat ze een reden hebben om het contante geld hierna definitief te verbannen.

  3. Open tot 23 uur? Hebben ze iemand in dienst om dat ding te openen en sluiten met een metalen schild? Zojuist om half 11 was hij al dicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in