Sassenheim – Een domper voor het burgercomité Teylingen Noord: De vervanging van de rotonde Van Pallandtlaan in Sassenheim kan volgens de provincie Zuid-Holland gewoon doorgaan. Dat heeft de provincie in een brief laten weten aan partijen die zich bezighouden met de verkeerssituatie rond de Van Pallandtlaan. Eén van die partijen is het burgercomité Teylingen Noord die sinds 2019 initiatieven steunt om drukte te verminderen op de provinciale weg N208. In de brief van de provincie is te lezen dat het huidige knooppunt moet plaatsmaken voor een verkeersplein met meerdere rijbanen en een tunnel voor langzaam verkeer.

De provincie wil de doorstroming van het verkeer uit Sassenheim en omliggende dorpen richting rijksweg A44 verbeteren, maar omwonenden zijn het drukke verkeer zat en zijn bang dat het alleen maar erger wordt. Bij de initiatieven van het burgercomité over de Van Pallandtlaan stonden vooral geluidsoverlast en luchtkwaliteit centraal. De provincie laat weten dat het nieuwe verkeersplein niet zorgt voor een slechter leefklimaat. De provincie ziet juist verbetering.

Het Burgercomité Teylingen Noord is onaangenaam verrast door de brief van de provincie. Het roept bij het comité herinneringen op aan de uitspraak ’wen er maar aan’ die de provincie vier jaar geleden bij de presentatie van de plannen deed. Recent kwam het burgercomité nog samen met Statenleden van het CDA en BBB om te praten over de verkeerssituatie in Sassenheim Noord. De gesprekken lijken vooralsnog niet te hebben geholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in