Romy Verweij pept haar team op (archieffoto: Orange Pictures/Henk Seppen).

Voorhout – Het is de Voorhoutse Romy Verweij niet gelukt om met VOC de landstitel binnen te slepen. Nadat ze vorige week al moest buigen voor Venlo verloor Verweij zondagmiddag opnieuw van de Limburgers, dit keer met 20-19. Een derde wedstrijd in het best-of-three speelschema is hierdoor niet meer nodig. Het was de laatste wedstrijd voor Verweij bij VOC: volgend jaar keert de keepster terug bij Foreholte.

Verweij startte in de basis in de tweede wedstrijd tegen Venlo, in tegenstelling tot het eerste duel. Daar viel de Voorhoutse al snel in, om vervolgens niet meer uit het doel te verdwijnen. Het Amsterdamse team startte goed en kwam snel op 1-3. Venlo kwam in de eigen uitverkochte sporthal echter al snel weer in het eigen spel, waardoor de score op en neer deinsde. Halverwege de eerste helft bedroeg de stand 6-5. Beide teams hadden het moeilijk in de afronding, omdat zowel Verweij als haar collega Rovers van Venlo goed stonden te keepen. Verweij pakte nog een strafworp, maar toch kon Venlo uitlopen tot een ruststand van 10-7.

Na rust was het opnieuw de thuisploeg die secuurder omging met de kansen. De score ging van 10-7 naar 16-11 en ondanks dat Verweij prima keepte, kon ze niet opboksen tegen het keeperswerk van Rovers. Meerdere reddingen op rij leken VOC al vroeg de das om te doen, maar Rovers raakte bij één van haar redding geblesseerd. Terwijl de keepster van Venlo werd behandeld wist VOC bij haar vervangster meer te scoren en begon het aan een inhaalslag. Verweij stopte meerdere kansen van Venlo en plotseling was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd: 16-16. Rovers keerde vervolgens weer terug in het doel van Venlo en zag haar ploeg zelfs op achterstand komen. Een strafworp van Venlo werd vervolgens ook nog gepakt door Van der Vorst, de vervangster van Verweij.

Toch kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, ook nu Verweij weer in het doel stond. De Voorhoutse kon alleen maar kijken naar een prachtig afstandsschot van Kuipers, die Venlo op 19-17 zette. Het was het laatste moment van Verweij, die in het slot van de wedstrijd vervangen werd door Van der Vorst, de normale nummer één onder de lat bij VOC. Echter kon ook Van der Vorst de Amsterdammers niet meer behoeden voor een verliespartij. Venlo kroonde zich terecht tot kampioen van Nederland met een 20-19 overwinning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in