Rosa van Gool in actie tegen België in het eerste duel van de groepsfase (foto: Orange Pictures).

Sassenheim – Het is de Sassenheimse Rosa van Gool niet gelukt om met haar elftal, Oranje onder 19, naar de finale van het EK in België te gaan. In de halve finale, waar het jeugdelftal zich maandag voor plaatste, was Spanje donderdag met 0-1 te sterk. Van Gool miste drie minuten voor tijd nog een penalty.

Spanje was de regerend Europees en wereldkampioen. De Spanjaarden waren in het begin van de wedstrijd sterker, wat resulteerde in een voorsprong in de twaalfde minuut. De goal kwam op naam van Julia Bartel, speelster van FC Barcelona. Oranje kwam langzaam terug in het eigen spel maar echt dreigend werd het voor rust niet. Spanje daarentegen zag een inzet van de lijn gehaald worden.

Oranje kwam beter uit de kleedkamer en werd na rust steeds gevaarlijker. Er kwamen meerdere kansen maar een goal bleef uit. Drie minuten voor tijd kreeg Nederland echter de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken, toen er in het strafschopgebied een overtreding werd gemaakt op invaller Lacroix. De Sassenheimse Rosa van Gool, aanvoerster van het team, nam de strafschop, die gekeerd werd door de Spaanse keepster. Hierdoor eindigde het duel in 0-1 voor Spanje.

Nederland is nu uitgeschakeld op het EK maar heeft zich door de vorige overwinning op Duitsland wel weten te plaatsten voor het WK, volgend jaar in Colombia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in