Noordwijk – In de Noordwijkse wijk Vinkeveld komt een proef met cameratoezicht om de overlast van hondenpoep aan te pakken. Mensen die de uitwerpselen van hun viervoeter laten liggen kunnen zo worden opgespoord.  

Het is één van de grootste ergernissen: hondenpoep in de openbare ruimte. Wijkvereniging Vinkeveld heeft tien slimme camera’s aangeschaft. Deze zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie die automatisch detecteert of er hondenpoep blijft liggen. Na detectie worden videofragmenten opgeslagen en centraal verzameld. In het donker werken de camera’s met een infraroodkanaal.  

De camera’s worden in eerste instantie geplaatst rond de speelplaatsen in de wijk. Vanaf tweede paasdag zijn de camera’s actief. Inwoners kunnen ook zelf locaties aandragen. Meer info: www.wijkverenigingvinkeveld.nl 

 

15 REACTIES

 1. Laat gewoon handhaving weer meer controleren die zie ik nooit meer !
  Het wandel fietspad deining daar mag ook controleert worden !??🫣 💩

  • Ook in de Grashoek worden er na de dagelijkse uitlaatronde kadootjes achtergelaten, druk bezig met mobiel en een hondenriem van een meter of 6, oeps ben ik toch het drollenzakje vergeten…….🤬

 2. Het is toch bizar dat we als inwoners niet in staat zijn om de openbare ruimte netjes te houden. Gewoon zelf je rommel (hondenpoep) opruimen en je zakken met afval op de juiste dag buiten hangen, of nog beter, zelf wegbrengen.

 3. Ja zullen de hondenbezitters in koor roepen onze honden doen dat niet, of wij ruimen het aaaaaalllllllllltttijd op! Ja waar komt die stront dan vandaan vraag ik mij af. Misschien weer heel snel de honden belasting invoeren!!!!

 4. Zag in de Wilhelminastraat dat kinderen met stoepkrijt cirkels rond de drollen hadden getekend met de teksts erbij “BAH POEP”. Het is daar regelmatig echt slalom lopen om niet in de poep te trappen.
  De overlast breidt zich helaas langzamerhand uit en dat moet voor de hondenbaasjes die de poep van hun hond wel opruimen toch knap frustreren.

 5. Wat te denken van de Raadhuistraat en de achter liggende wijk stieken het slopje in en laten schijten en bij de voortuin van Jeroen als de mensen zitten te eten lekker een hond een hoop laten neerleggen eet smakelijk er zij echt hele vieze mensen bij die overal scheid aan hebben . De goede daar gelaten . Maar hand haven homaar waar zij die lui in die blauwen pakjes ja in een auto rondjes rijden . je ziet er nooit geen een meer lopen sinds die scan auto er is .

 6. Wie heeft die cameras betaald en wie gaat de drol inspectie doen dan?
  Is die club ook aansprakelijk als het uit de hand loopt? Hondenbezitters bevoordeeld onheus bejegend worden? Verward worden met een andere hondenbezitters?
  Wat doen we met de geselecteerde kattendrollen die als hondendrol worden aangezien?
  Ik vind het nog wel wat dat je gewoon gefilmd wordt en ten schande wordt gezet op social media oid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in