Foto: Ard Zandbergen

Noordwijk – TuineXtra is failliet. Het faillissement van het tuincentrum aan de Noordwijkse van Berckelweg is dinsdag uitgesproken door de Haagse rechtbank. Desgevraagd liet een woordvoerder van de curator weten dat de afwikkeling van het faillissement nog in de beginfase is. Mededelingen over wat er met het personeel gebeurt en of een doorstart mogelijk is konden woensdag nog niet worden gedaan. 

70 REACTIES

 1. Zat eraan te komen. Vond het al steeds minder worden. Diervoer bestel ik liever online, veel goedkoper en alles verkrijgbaar. Qua inrichting en buitenplanten zijn ze door de Bosrand overvleugeld. Alleen qua kamerplanten vond ik hun aanbod beter. Wel jammer

  • … en precies dàt, dat je alles online besteld en de regionale winkelier passeert, maakt dat ze verdwijnen…
   KOOP MEER LOKAAL!!!

  • Kijk wij Nederlanders verzieken het voor de echte winkeliers..we zijn lui geworden en willen alles vanaf de bank via internet bestellen. En maar mopperen als jullie in de stad lopen en ziet dat er gigantisch veel winkels leeg staan!! Voor die luie sodemieters: jullie worden bedankt!! Luie sukkels!!

 2. Altijd zo fijn geholpen, dar ik er graag voor omrij. En ja als iedereen via dat vermaledijde internet koopt omdat dat goedkoper is, maar wel om advies gaat bij de tuincentra, krijg je dit.
  Geef mij maar de warme hand en de stem van de echte winkel met gevoel voor zijn klanten.

  • Zeker weten.Heb zelf een bloemenkiosk in Leiden maar het valt niet mee om je hoofd boven water te houden. Inderdaad alles online verschrikkelijk. Groet Jolande

   • wat doe je qua marketing en hoe onderscheid je je van de online prijsvechters?

    mijn werk is online marketing en ik koop zoveel mogelijk lokaal.

    maar vele kleine ondernemers en winkels die ik spreek doen veel te weinig met marketing, daar is veel meer uit te halen tegen lage kosten (veel is gratis zoals social media)

    er zijn echt nog wel mogelijkheden om je omzet op te krikken met goede marketing en onderscheiden van de online massa

 3. Wat triest. Het was zo’n fijn tuincentrum. En tja, daar zit ik dan met met Piggy spaarpunten ter waarde van 50 euro…

 4. Platgooien en dan bouwen voor starters
  Niks geen gezeik over entree Noordwijk vrijhouden. Gewoon mooie appartementen voor noordwijkse starters

   • Qua personeel al helemaal niet. Meeste Intratuin medewerkers werken nu bij de Bosrand sinds de brand daar. Plus de verhalen die je hoort over het management van Intratuin Lisse

 5. Heel jammer. Zonde van die leuke landwinkel en de goede planten. Hebben we dit nu aan onszelf te danken? Niet vaak genoeg daar wat gekocht?

 6. Wat jammer! Ik kwam er regelmatig met veel plezier. Ik wens de eigenaar en medewerkers sterkte en hoop op een nieuwe doorstart. Hartelijke groeten en iig bedankt voor alles.
  Sjaan

 7. Erg onverzorgd, Natuurlijk gaat iedereen naar intratuin lisse of naar de bosrand. Heel erg voor het personeel!!! Snel naar andere tuincentra overal zoeken ze mensen

 8. Tja, dat zag je al van mijlenver aankomen. Vlak voor de Kerst nog geweest, maar vergeleken met de Bosrand en Intratuin was er gewoon niet veel. Een doorstart lijkt me dan ook geen haalbare kaart. Ouwe Caspers heeft het op tijd verkocht! Past mooi bij Noordwijk toch? Zo’n verpauperd pand bij binnenrijden van het dorp. Een voorproefje van wat de toerist te wachten staat.

  • Azijnp…… .
   Het pand ziet er helemaal niet verpauperd uit. Mensen zijn vriendelijk en heerlijk om door een tuincentrum te lopen om planten te kopen zonder 1km kerstartikelen zalen.
   Jammer voor klanten en eigenaar!

 9. Enige tuincentrum waar je niet compleet overprikkeld en wel met de goede spullen naar huis gaat. Echt heel jammer

 10. De Mooij Rijnsburg is een heel fijn adres… bij de grote kom ik niet… jammer, dit adresje bezocht ik ook vaak…vorig jaar voelde ik al dat de ziel eruit was…

 11. Heel erg jammer dit. Ik vond het een fijn tuincentrum met vriendelijk personeel wat altijd hielp waar zij konden. Ik hoop dat er een doorstart komt. Ik kwam er heel graag.

 12. Jammer dat niemand denkt aan de ondernemer.

  Je hele leven gewerkt en dan eindig je zo.

  Corona, personeel veel duurder, inkoop duurder, hele rijke concurrent die alles met meer geld doet.

  Je kan niet alles winnen, maar dit gun je niemand.

 13. Weet je,Suidgeest NieuwVennep daar is ht gezellig niet te druk,je word daar normaal geholpen,niet duur,daar ga ik nu vaker naar toe,Bosrand is duur en te massaal. Restaurant kan het super aan met drukte.
  Kan best wat minder.En twee horeca gelegenheden prima en wat er bij de ingang is zo laten.
  Broodje zuurkool met worst zo n karretje zou ook welkom zijn.
  Vooral met dat koud weer.

 14. Dat advies halen “we” ook gewoon van internet, daar weten ze veeeel meer dan 1 tuincentrum medewerker je kan vertellen.
  Ze moeten de toegevoegde waarde echt anders gaan bedenken, doorgaans gebeurt dat nu met horeca/gezelligheid..

 15. Zonde. Een van de oudere tuincentrum’s waar ik als kind zijnde vaak naartoe ging. Helaas ging het toen ik er voor het laatst was al de mindere kant op, dat was ongeveer 5-6 jaar geleden. Helaas is het lastig jezelf bovenwater te houden met zoveel verschillende concurenten zoals Bosrand, Intratuin en vele lokale ondernemers in de buurt. Maar falisement gun je niemand. Hopelijk kunnen zij een passende oplossing vinden voor alle personeel, klanten etc.

 16. Jammer, ik ken best veel mensen die graag naar zo’n knus tuincentrum gaan.
  Maaar dan was het wel fijn als ze er meer aandacht aan hadden besteed en de leuke dingen hadden behouden.
  Dus eigenlijk hoop ik op een doorstart naar deze tijd, zodat mensen die van kleinschalig houden ook weer blij kunnen zijn.

 17. Alternatief zijn : De meiden van Stein op de Rijnsburgerweg Voorhout.
  Ze pas gestart met jaar rond planten verkoop, niet megagroot, wel goede keus, en soms ook al workshops. Ga eens kijken.

 18. Zeker erg voor eigenaar, die 70 a 80 uur per week er aan werkte, en het vriendelijke personeel.Maar tegen 2 kapitale tuincentrums in de buurt is het moeilijk concureren.
  Veel sterkte voor iedereen.

 19. Ontzettend jammer voor eigenaar en personeel. Maar we zijn en worden overspoeld met tuincentra in deze regio. Misschien zijn er te veel?

  Er zullen er nog wel een paar omvallen de komende tijd. Misschien we een hele grote die er net is. Destijds zal het leren. Maar banken staan niet meer vooraan om tuincentra de financieren. Das wel duidelijk.

 20. Oke, ik kan hier een lang verhaal ophangen met verklaringen, maar dat doe ik niet.
  Ik ben momenteel nog werkend in TuineXtra en wij vinden het allemaal rot genoeg. Ik verbaas mij dan ook over sommige reacties die ik hier lees.
  Ik wil wel iedereen bedanken die ons wel een warm hart toedraagt.
  Wij hebben gedaan wat we konden en dat was helaas niet genoeg.

 21. Vlakbij ; Jan Meijer bomen en planten voor buiten. Beperkt open. Maar die zal ook wel wat van merken.
  Stuk voordeliger. Een groenblijvende taaie buiten klimplant kost daar 12 euro. Bij Tuinextra dezelfde op het end 26,- euro..ging niet goed daar.

 22. Wat ontzettend jammer, al jaren mijn vaste adres voor een kerstboom van goede kwaliteit voor een goede nog te betalen prijs en alle rust en ruimte om een boom uit te zoeken. Ook kwam ik er buiten de kerstperiode regelmatig vooral de kaaswinkel meerdere keren leuke pakketten om kado te geven.
  Veel sterkte voor het altijd vriendelijke personeel.

 23. Jammer, volgens mij was dit de enige waar ik makkelijk even met de fiets langs kon. Oegstgeest of Hillegom is leuk als je overal in je dikke automobiel heentuft, maar dit was toch een stukje praktischer voor de kleine spulletjes.

  Prima personeel ook, hoop dat ze goed terecht komen. Een doorstart zal met die concurrentie wel lastig worden.

 24. Zeer zeer jammer, haalde hier alle tuinplanten voor de tuin van mijn ouders en nog wel wat andere zaken. Ik wens de medewerkers veel sterkte en snel een leuke nieuwe baan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in