Lisse – Stichting Puntenburg stond afgelopen zondag in het teken van cowboys en indianen. De Rotary club Lisse/Hillegom heeft voor de vierde keer de Wilde Westendag georganiseerd voor kinderen en jongeren met een beperking. De kinderen, ouders, broertjes, zusjes en begeleiders waren de hele middag welkom om deel te nemen aan verschillende activiteiten, met en zonder de paarden, om het indianendiploma te behalen.

De vrijwilligers hadden ter voorbereiding verschillende activiteiten opgezet. Zo konden de ruim 35 deelnemers meedoen met de strobalenrace, kralen rijgen en de vlaggetjesloop. De paarden hadden de hoofdrol; de kinderen konden de dieren knuffelen en hun zelfgemaakte kralenketting invlechten in de manen. De dag werd afgesloten met een demonstratie, waarbij de stichting wil laten zien hoe zij met de kinderen en paarden omgaan. Organisator Raya Yousif hoopt dat de kinderen met een stralende glimlach weg zullen gaan: ‘Voor ouders en kinderen is het vaak een ontspannende dag, waarbij de kinderen zich helemaal uitleven en genieten van de paarden.’

Stichting Puntenburg beheert een manege in samenwerking met vrijwilligers, waar jongeren met meervoudige beperkingen kunnen genieten van de paarden. De Appaloosa paarden zijn speciaal gefokt en kenmerken zich door hun vriendelijke karakter. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om te werken met kinderen met een beperking op lichamelijk en sociaal gebied. Dit ziet ook de moeder van Nina, Marjon: ‘De paarden hebben een positief effect op mijn dochter. Ik merk dat zij echt geniet van het contact en de warmte die ze afgeven.’ De therapieën bij de stichting kunnen ook nuttig zijn voor fysieke klachten. Voorzitter Jack de Vroomen benoemt dat de stichting kinderen helpt om bijvoorbeeld rugklachten te verminderen. Tegenwoordig kunnen ook volwassenen met een beperking bij de Puntenburg terecht.

Hieronder de radioreportage van Kim Martens:

De deelnemers komen bij elkaar net voor de start van de activiteiten
Kinderen leven zich uit tijdens de strobalenrace

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in