De oude situatie op de Vinkenbaan

Warmond – Over het bestemmingsplan Vinkenbaan 2 – 4, dat de bouw van drie GOM-woningen op de plaats van een kassencomplex mogelijk moet maken, zijn twee petities ingeleverd. Omwonenden pleiten voor de bouw van de GOM-woningen, omdat ze stellen dat het nu een rommel is met de oude en vervallen kassen. Ze hopen dat de nieuwbouw zorgt voor een leuke woonwijk.  

De ondertekenaars van de tweede petitie, Breder Warmond, voegen daaraan nog toe dat het verbreden van de Vinkenbaan de verkeersveiligheid ten goede komt. Ook vinden zij meer groen en openheid in het gebied een kwaliteitsverbetering.  

De gemeenteraad buigt zich donderdagavond over het bestemmingsplan.  

De situatie als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd

232 REACTIES

  1. Woningnood!! Bouwen dus! Elke deskundige Kan uitleggen dat er op zo’n klein perceel geen rendabele tuinbouw Meer mogelijk is.

  2. Absoluut, het vervangen van de verwaarloosde kassen door woningen is ongetwijfeld een veel betere oplossing voor de omgeving en de omliggende buren. Het is verrassend dat er nog een discussie over wordt gevoerd. Misschien dat er nog formele procedures moeten worden afgerond voordat de plannen definitief kunnen worden uitgevoerd, maar laten we hopen dat het proces snel en soepel verloopt, zodat deze positieve verandering voor de buurt snel gerealiseerd kan worden.

  3. Met oog op het creëren van woningen voor verschillende doelgroepen zal dit een waardecreatie zijn in vergelijking tot de huidige status van het gebied.

    Op het moment is dit open, ongebruikte, grond waar vervallen kassen op staan. Zonde, aangezien de woningnood vraagt om nieuwbouw. Dit plan is een uitgesproken kans en beschikt weinig bedreigingen.

  4. Ik ben zeker voorstander van bouwen op deze mooie locatie (geen oude vervallen kassen meer) maar zullen we nu ook eens gaan denken aan de (jeugdige) Warmonders die hier graag willen blijven wonen? Betaalbare woningen voor startende Warmonder/Teylingers, toch de toekomst van ons dorp!

  5. Onbegrijpelijk dat hier geen mooie woningen gebouwd kunnen worden. Overal zeker in Warmond woningen tekort.

    Ik zeg bouwen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in