Foto: Noot

Bollenstreek – Uit een klanttevredenheidsonderzoek onder ouders/verzorgers van kinderen in het leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek komen diverse verbeterpunten naar voren. Dat blijkt uit een rapportage hierover van B&W van Teylingen aan de gemeenteraad. Ouders klagen vooral over de communicatie met vervoerder Noot en de klachtafhandeling. Die is niet altijd empathisch en klantgericht. Daarnaast vinden ouders het belangrijk dat er een vaste chauffeur is, dat de kinderen sociaal veilig zijn in de bus en dat er goed contact is met de vervoerder. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt is het volgens de Bollenstreekgemeenten lastig om alle knelpunten op korte termijn op lossen.  

Een groep ouders vindt het aanvraagproces belastend. Dit is volgens de gemeenten niet altijd te voorkomen omdat zij gedegen onderzoek moeten doen of de leerling voor het vervoer in aanmerking komt. Om meer leerlingen met de fiets of het OV naar school te laten gaan, wordt fiets- en OV-training aangeboden. Op dit punt wordt nauw samengewerkt met de Leo Kannerschool in Oegstgeest.  

De Duin en Bollenstreek-gemeenten nemen de uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek mee in de nieuwe aanbesteding van leerlingenvervoer. Die wordt binnenkort voorbereid.  

1 REACTIE

  1. Misschien is het nuttig om óók een klanttevredenheidsonderzoek te houden bij de regiotaxi (dezelfde aanbieder: Taxi Noot) want daar schort het ook nog wel eens aan.
    Ik heb dat zelf meerdere malen ondervonden bij het boeken van een rit. Het betrof dan vooral veel te laat komen, verkeerde type vervoer en onnodig ver omrijden om een andere klant op te halen/weg te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in